opc_loader

Regelmatig blijkt een klacht samen te hangen met het trekgedrag van een hond. Het samen met de eigenaar zoeken naar de voor de hond en eigenaar meest plezierige oplossing is vaak van belang voor het slagen van een behandeling. Er is bij trekgedrag namelijk geen pasklare oplossing. Daarbij zijn er zoveel producten in de handel dat een eigenaar door de bomen het bos niet meer ziet en zijn niet alle producten hondvriendelijk en in de dierenspeciaalzaken te koop. Die producten waar ik als dierenfysiotherapeut achter kan staan, heb ik voor mijn webwinkel geselecteerd. Omdat foutief gebruik van antitrekmateriaal met bevestiging op de kop van de hond tot nekklachten kan leiden, vindt u deze materialen niet in mijn webwinkel.  Uiteraard zult u als eigenaar met elk hulpmiddel consequent moeten handelen bij trekgedrag.

Het gebruik van een Y-tuig (dus met een Y-vormig frontje) in plaats van een halsband of een tuig met horizontale borstband kan het trekken van uw hond al positief beïnvloeden en dus verminderen. Wanneer dit onvoldoende werkt, kunt u gebruik maken van de volgende antitrektuigjes als hulpmidden om het trekken van uw hond te verminderen. 

Het Halti Harness heeft het voordeel dat de hond via de rug en borst begeleid en geremd kan worden. Dit heeft vooral voor sterke honden en honden die op de eigenaar gericht moeten worden een meerwaarde. Omdat er ook een bevestiging is aan de halsband (niet meegeleverd) wordt de nek van een hond die er toch probeert door heen te trekken, wel licht belast. Kleur tuig: rood/zwart. Een riem met 2 bevestigingsmogelijkheden is vereist.

Het Non Pull Harness heeft alleen een aangrijpingspunt op de rug, maar wordt door eigenaren en honden als erg plezierig ervaren. De kreet "stops pulling instantly" op de verpakking belooft veel, maar is bij de meeste honden niet teveel gezegd. Grote en sterke honden kunnen zich er doorheen trekken; voor deze honden is dit tuig niet geschikt.

Het Mekuti Tuig is een tuig dat door TTouch practici ontworpen is. Door de veelheid van ringen is het tuig veelzijdig, ook via de borst, te gebruiken. 

Het Perfect Fit Tuig met ring op het frontdeel levert een perfect passend, comfortabel tuig op welke u in staat stelt de hond via rug en borst te begeleiden.

 

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Winkelwagen
Bezorging

Kleine artikelen worden in enveloppenpost, pakketten met DHL Track en Trace verzonden. 

                           

     

Gastenboek
Karin Beelen 
Heb sinds 2 dagen het Perfect Fit tuig voor...
els kampman 
het Medical Pet Shirt is niet geschikt voor...
Top 3 Verkocht
34,95
Nieuwe Producten
6,95
7,75
1,50