opc_loader

Veiligheid een must: artikelen die veiligheid en comfort bieden in de auto

Als dierenfysiotherapeut krijg ik regelmatig honden onder behandeling die bij een auto-ongeluk verlamd zijn geraakt of uitgebreide kneuzingen hebben op gelopen. Wanneer u uw hond mee neemt in de auto is het dus belangrijk stil te staan bij de veiligheid van uw hond maar ook van u zelf en andere inzittenden. Een hond los in de auto vervoeren is niet alleen riskant voor de hond wanneer u plotseling moet stoppen. De hond kan los in de auto de bestuurder afleiden en daarmee u en andere inzittenden in gevaar brengen. In veel landen is het al verplicht om honden achter een afscheiding in de auto of aangelijnd aan de autogordel te hebben.

Wanneer u uw hond aan de halsband vast legt, zal de nek van uw hond bij een ongeluk of bij trekken in de auto ernstig belast worden. Daarom is het gebruik van een autotuig sterk aan te bevelen.

Er zijn veel autotuigjes in de handel. Bij aanschaf van een tuig moet u op de volgende punten letten:

  • Het tuig moet op het borstbeen de borstkas goed ondersteunen, opdat de druk op het borstbeen bij een ongeluk verdeeld wordt. Veel autotuigen hebben juist een smalle band over het borstbeen lopen wat veel plaatselijk druk geeft;
  • Het tuig moet in combinatie met een eventueel verlengstuk een draaipunt hebben opdat de hond zich niet vast draait;
  • Het tuig moet goed passen, van stevig materiaal zijn en niet verschuiven;
  • Het tuig moet als gewoon tuig gebruikt kunnen worden; zo hoeft u niet van tuig te wisselen wanneer u uw hond tussendoor even uit laat;
  • Het tuig moet bevestigd kunnen worden aan hetzij de autogordel, hetzij het bevestigingspunt van de autogordel.

NB Wanneer u uw hond op de voorstoel bevestigt schuif deze stoel dan zover mogelijk naar achteren opdat uw hond niet in geval van een ongeval door een airbag om het leven komt.

 

Ik heb twee autotuigjes voor u uitgezocht die aan bovengestelde eisen voldoen.

  • Het Car Safe autotuig 
  • Enhanced Strength Kurgo Tru-Fit autotuig
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1